Vordering orgelrestauratie,

De orgelkast is gelukkig niet meer leeg, maar klaar is het nog lang niet! De meeste orgelpijpen liggen nog te wachten om teruggeplaatst te worden. Dit wordt gedaan door een z.g. intoneur. Hij stemt één voor één alle orgelpijpen en dat is een heel precies klusje, waarna hij ze op de juiste plek in de kast zal zetten. Op dit moment is duidelijk dat door een vertraging in de planning, het nieuwe Trompet 8 register, niet tijdig gereed is voor plaatsing en intoneren. Dat spijt ons zeer, maar deze teleurstelling voorkomt gelukkig de feestelijke ingebruikname niet. Alle registers die er van oorsprong in zitten zullen prachtig klinken 19 mei is ons verzekerd.

dscn7125.JPG dscn7138.JPG dscn7058.JPG dscn7135.JPG

Klik hier voor nog meer foto's met opmerkingen tijdens demontage en montage.

Wie wil die kan nog een orgelpijp adopteren, neem dan snel contact op met Eddy 0756411216 of Kees 0756411618.

[17 Apr 2013 - Kerkenderijp] [Terug naar overzicht]