Oude vragen, nieuwe antwoorden: Doornse catechismus,

Een prikkelend nieuw geloofskompas. Nu oude geloofswaarheden op de helling zijn komen te staan, en gelovigen nadrukkelijker op zoek zijn naar spiritualiteit, is het tijd voor een herijkte catechismus.

Een tiental dominees uit het midden van de Ptoestantse Kerk Nederland beantwoordt in totaal 52 vragen bij de apostolische geloofsbelijdenis. Bestaat God? Is hij dezelfde als Allah? Wat zijn engelen? Is de mens goed of slecht? Wat gebeurt er na de dood? - Elke vraag krijgt zowel een theologisch als een spiritueel antwoord.

Auteurs en samenstellers zijn allen lid van het jubilerende Op Goed Gerucht (10 jaar in 2010), dat samenkomsten belegt in Doorn en een verbinding zoekt tussen moderniteit en traditie. Diverse auteurs maakten naam met eigen publicaties.

Een modern houvast voor hoofd Ún hart.

Redactie: Aarnoud van der Deijl, Stephan de Jong & Anne Marijke Spijkerboer

Paperback, juni 2010, 1e druk, 167 blz.
ISBN 9789043517461, prijs € 14,90

[2 Aug 2010 - Kerkenderijp] [Terug naar overzicht]