KERKGEBOUWEN
Algemeen

De Protestantse gemeente te Graft - De Rijp bezit twee kerkgebouwen. De Grote Kerk (1638) in De Rijp en De Protestantse kerk in West-Graftdijk (1651).
Kerkdiensten vinden afwisselend in deze kerken plaats.

De Grote Kerk in De Rijp (max. 400 mensen) en de kerk van West-Graftdijk (max. 120 mensen) worden ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals voorstellingen, exposities, vergaderingen, recepties of andere festiviteiten. Beide kerken zijn erkende trouwlocaties. Voor meer informatie over verhuur zie Grote Kerk De Rijp en West-Graftdijk.

De Grote Kerk in De Rijp is beroemd om zijn gebrandschilderde ramen. Van 6 mei tot 30 september is deze kerk van 13.00 - 17.00 uur geopend voor bezichtiging. Buiten deze periode kan voor groepen een afspraak gemaakt voor een rondleiding in het gebouw.

In De Rijp en West-Graftdijk zijn geregeld voorstellingen te zien. Cartouche (De Rijp) en Het Plein (West-Graftdijk) geven jaarlijks een programmaboekje uit.

www.cartouchegraftderijp.nl
www.hetplein.info